Izlet na Jankovac

Dana 09. rujna 2017. godine članice "Mammae kluba" Osijek su sa udrugom "Cerebro" učinili jednodnevni izlet na Jankovac. Izlet je bio zanimljivog cjelodnevnog sadržaja pri čemu smo posjetili nekoliko lokacija. U Orahovici smo posjetili izletište Crvenog križa "Merkur" gdje smo se u ugodnom ambijentu osvježili kavom, čajem i bezalkoholnim pićima.

     

Zahvaljujući domaćinima smo spoznali nešto o povijesti ovog objekta. U samoj Orahovici smo posjetili park pored nekadašnjeg željezničkog kolodvora u kojem se nalazi spomen lokomotiva "gutmanove željeznice". O gutmanovoj željeznici smo čuli neke zanimljivost od jednog umirovljenog željezničara.

U neposrednoj blizini se nalazi i "aleja ruža" i replika nekadašnje vodenice na rijeci Vučica što je upotpunilo ugođaj i dobro raspoloženje svih prisutnih. U nastavku smo posjetili orahovačko jezero i oko podne stigli na Jankovac gdje je organiziran zajednički ručak.

Budući je vrijeme bilo idealno za boravak u prirodi i šetnju po parku prirode svi su bili veoma zadovoljni. U putu smo se zabavljali pripovjedanjem zanimljivih anegdota i viceva iz svakodnevnog života što je sve uticalo na dobro raspoloženje i nezaboravno druženje.

Zahvaljujemo i GPP Osijek na pomoći oko organizacije ovog izleta.