Klub je osnovan 25. studenog 1994.g. na prijedlog Gradske lige protiv raka Osijek i djeluje kao njezin ogranak do 18. prosinca 2003.g.

Prva predsjednica Kluba je gđa Marija Mijić, a od 1999 do 2006 dužnost preuzima Ana Šibila.

Klub ima 53 redovnih članica.

Uredovno vrijeme je utorkom od 15.00 do 19.00 sati i četvrtkom od 17.00 do 19.00 sati.

Sastanke održavamo jedanput mjesečno u DZ Osijek (zadnja srijeda u mjesecu u 17.00 sati) i na njih pozivamo liječnike specijaliste: onkologe, ginekologe, torakalne kirurge, koji nam daju korisne savjete o zdravlju i pravima bolesnika. Posjećujemo oboljele članice, organiziramo zajedničke izlete, družimo se sa srodnim klubovima te sudjelujemo u radionicama prema interesu članica i potrebama Kluba.

Dvije naše članice su aktivne u radu predsjedništva Gradske lige za borbu protiv raka, a suradnja s Ligom je izuzetno dobra.

Od 2000.g. članice smo Hrvatskog foruma protiv raka dojke EUROPA DONNA Zagreb, a učlanjenjem smo prihvatile Povelju pokreta žena Europe protiv raka dojke.

Krajem 2006.g. bili smo domaćini sjednice EUROPA DONNE te smo goste iz cijele Hrvatske provele kroz osječku Tvrđu, Promenadu, Trg Ante Starčevića. Posjetile smo Vukovar, vukovarsku bolnicu, položile cvijeće i upalile svijeće na Vukovarskom groblju i Ovčari te posjetile svetište Aljmaš.