Svake godine organiziramo humanitarne manifestacije:

  • Dan narcisa (proljeće)
  • Dan ružičaste vrpce (jesen)

Manifestacije se održavaju istovremeno u preko 40 gradova Hrvatske. U ovim manifestacijama sudjeluju sve članice kluba, djeca iz osječkih vrtića, djeca Doma Klasje, učenici osnovnih i srednjih škola, mažoretkinje, Zumbići, sportaši, glumci, pjesnici, golubari, Kud "Željezničar", predstavnici Grada i Županije, mediji koji nas vjerno prate i pomažu da problematika raka dojke dopre u sve domove, naši gospodarstvenici i sugrađani, svi velikog srca i dobrote s kojima smo do sada postizali i ostvarivali dobre rezultate.

Sredstvima prikupljenim na ovim manifestacijama i donacijama građana, gospodarstvenika grada i županije kupili smo i predali na korištenje Kliničkoj bolnici Osijek: limfomat, ultrazvučni aparat, te inicirali kupovinu i donirali dio sredstava za mamografski aparat. S ostalim klubovima u Republici Hrvatskoj kupili smo mobilni mamograf.

Veliku važnost dajemo prevenciji jer je rak izlječiva ako se na vrijeme otkrije.

U pilot projektu MOBILNA MAMOGRAFIJA aktivno smo se uključili u našem gradu te u Belom manastiru, Dalju i Valpovu, organizacijom, koordinacijom i volontiranjem prigodom snimanja. Tom prigodom mamografski je pregledano 217 žena.

Projektima MOJA PRVA MAMOGRAFIJA i MOJ PRVI ULTRAZVUK do sada je pregledano preko 1200 žena. Pozivamo ih putem medija sa željom da se odazovu i na taj način počnu voditi računa o vlastitom zdravlju. Odaziv je jako dobar.

Našim projektom SAMOKONTROLA - PRVI KORAK U PREVENCIJI održane su radionice u devet općinskih mjesta Baranje (Bilje, Darda, Čeminac, Jagodnjak, Petlovac, Popovac, Kneževi vinogradi, Draž i Beli Manastir), u Općini Erdut (Sarvaš, Erdut, Bijelo Brdo, Dalj planina), te u mjestima Osijek, Donji Miholjac, Valpovo, Belišće, Josipovac, Viljevo. U sklopu ovih aktivnosti sudionicima je dijeljen edukacijski materijal.

Dvije naše članice educirane su volonterke pri sekciji žena u programu VRIJEME OPORAVKA - POGLED U BUDUĆNOST. Svaki tjedan odlaze u KBO gdje na odjelu torakalne kirurgije pružaju potporu ženama prije ili poslije operacije. To je pomoć žene ženi temeljena na osobnom iskustvu.

Sudjelujemo u provođenju Nacionalnog programa prevencije raka dojke te na stručnim skupovima Europa donne. Uspostavljamo suradnju sa srodnim klubovima iz Hrvatske i inozemstva (Pečuh).

Posjećujemo oboljele članice, organiziramo zajedničke izlete i rekreaciju, družimo se sa srodnim klubovima te sudjelujemo u radionicama prema interesu članica i potrebama Kluba.

Na sastanke pozivamo liječnike specijaliste (onkologe, ginekologe, psihijatre...) koji nam daju korisne savjete o zdravlju i pravima bolesnika.