Međunarodna suradnja 2010.

Uzvratni posjet

U uzvratnom posjetu naših članica klubu "Prijateljice u Tuzli dana 16.10.2010. godine realizirale smo suradnju u odrađivanju radionica i edukacijskih razgovora s članicama prijateljskog nam kluba. Članice tuzlanskog kluba su nas ugostile i organizirale posjet muzeju i rodnoj kući umjetnika Mujazinovića.

Naš posjet

Posjet prijateljskom klubu „Prijateljice“ iz Tuzle, bio je u znaku edukacije. Odrađene su dvije radionice Samopregled – prvi korak u prevenciji i Simin-hanu i za studentice defektologije na Filozofskom fakultetu.

Pečuh

Dana 12.6.2010. Hrvatsku su posjetile 35 članica srodnog kluba iz Pečuha (Republika Mađarska). Ovo je bio 4. susret s članicama istog i članicama Mammae kluba iz Osijeka. Zajedno smo posjetile Muzej Valpovštine, Dvorac u Valpovu, perivoj, a u rekreacionom centru „Emaus“ prisustvovali smo predavanju „Duhovnost u liječenju malignih boli“ koje je održala Sanja Višević, VMS. Dr. Tibor Santo, član Predsjedništva Gradske lige protiv raka osvjedočeni prijatelj kluba Mammae pomogao je u komunikaciji između članica iz Pečuha i Mammae kluba. Zajednički ručak i druženje, izmjena iskustava još više je učvrstila prijateljstvo ova dva kluba.

Gradsko poglavarstvo

Dana 17.4.2010. predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Gordan Matković primio je članice kluba “Prijateljice“ iz Tuzle (BiH) i članice „Mammae“ Osijek. Primanje u Gradskom poglavarstvu pokazalo je koliko naš Grad drži do djelovanja civilnog društva, te ujedno i što Mammae klub znači za grad Osijek. Na prevenciji liječenja od raka dojke naših sugrađanki, ovaj posjet kod predsjednika Gradskog vijeća Osijek im je pokazao kako je i naša gradska uprava prepoznala vrijednost našeg rada. „Prijateljicama“ iz Tuzle pokazale smo značajnije objekte u Gradu – posebno stari grad Tvrđu, posjetili smo muzej školjki. Susret je završio izmjenom iskustava te dogovorom o posjetu Tuzli, te malim osvježenjem. Gošće su bile oduševljene prijemom.

Dan narcisa

Dana 27.03.2010. na humanitarnoj akciji Dan narcisa članice udruge žena liječenih na dojci „Prijateljice“ iz prijateljskog grada Tuzle (BiH) posjetile su Osijek i učestvovale u našoj akciji. Prioritetna aktivnost članica je ostvarivanje međunarodne suradnje s ciljem promicanja zajedničke borbe protiv raka.