Dan narcisa 2015.

U cilju podizanja svijesti o raku dojke kao ozbiljnom javnozdravstvenom problemu, Mammae klub Osijek organizirao je 21. ožujka 2015. na Trgu pape Ivana Pavla II, ispred Konkatedrale Sv. Petra i Pavla humanitarnu akciju Dan narcisa. I ove godine Dan narcisa održavao se u sklopu kampanje "CVIJETOM NARCISA PROTIV RAKA DOJKE“ i to 19. put zaredom. Članice kluba uz simboličnu cijenu prodavale su narcise građanima i educirale žene o važnosti redovitih pregleda dojki kako bi se bolest otkrila dok je u velikom postotku izlječiva.

U sklopu manifestacije u slastičarni Petar Pan u Osijeku, upriličena je i humanitarna izložba slika likovne radionice žena Mammae kluba. Veliki doprinos kao i uvijek dali su Osječko Baranjska županija, Grad Osijek, te Gradska liga protiv raka Osijek, učenici Medicinske škola Osijek. Poseban doprinos svojim radovimakoji su ukrasili izloge grada Osijeka za Dan narcisa dali su dječiji vrtić Radost i Maslačak, zatim OŠ Svete Ane, OŠ Grigor Vitez,OŠ Mladost,OŠ F.Krste Frankopana, OŠ Josipovac, te Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark.

Ovom prigodom članice kluba ugostile su Udrugu žena operiranih od raka dojke iz Orašja te ih upoznale s aktivnostima vezanim uz Dan narcisa.

I ove godine Mammae klubu Osijek pridružili su se prijatelji iz Mađarske i Klub operiranih od raka dojke iz Mađarske.

Održana je i interaktivna radionica SAMOPREGLED PRVI KORAK U PREVENCIJI RAKA DOJKE u Avenue Mall-u.