Dan narcisa 2012.

Trinaesta humanitarna akcija DAN NARCISA održana je 24.03.2012. godine na Trgu Ante Starčevića i trgovačkom centru „Portanova“ od 10.00 do 13.00 sati pod motom „Pomozimo oboljelima – zaštitimo zdrave“.

Organizator akcije je Europa Donna Hrvatska, a suorganizatori su Hrvatsko senološko društvo, Hrvatsko onkološko društvo, Hrvatska liga protiv raka, a za grad Osijek MAMAE klub Osijek i suorganizator Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Cilj ovogodišnje akcije je bio donošenje nacionalnog programa za liječenje raka dojke u specijaliziranim centrima.

Članice MAMMAE kluba su prodavale narcise i dijelile edukacijske materijale u kojima se ukazuje na važnost samopregleda dojki kao prevencije protiv ove opake bolesti. Kao i svake godine, u tome su nam pomagali djelatnici Zavoda za javno zdravstvo na čelu s dr Tiborom Santom, učenice Medicinske škole i njihovi profesori i studentice medicine iz udruge EMSA. Također su promovirali Nacionalni program prevencije raka dojke.

Djeca iz vrtića i učenici osnovnih škola su izradili plakate koji su bili izloženi u osječkim trgovinama u centru grada.

Dan narcisa su popratili naši lokalni mediji Televizija Slavonije i Baranje, Glas Slavonije, HRT – Radio Osijek i Osječka televizija.

Za dobro raspoloženje na našoj manifestaciji su, uz lijep sunčani dan, bili zaslužni KUD Željezničar, Hrvatski sokol (Capoeira i Počasna garda), Plesna skupina „Osmijeh“, Zumbići, Džentlmeni, Makedonsko društvo „Braća Miladinovci“ i Sportska skupina Dječjeg vrtića „Pčelica“.

Zahvaljujemo se svim učesnicima i našim sugrađankama i sugrađanima na njihovom odazivu.

Možemo slobodno reći da je Dan narcisa obilježio cijeli grad. Prikupljenim sredstvima ćemo i dalje pružati psihosocijalnu potporu našim članicama i ukazivati na važnost prevencije raka dojke.