Dan narcisa 2011.

Dana 26.03. 2011. s početkom u 10,00 sati na Trgu A.Starčevića u Osijeku održana je 12-sta po redu humanitarna akcija Dan narcisa. Koordinator ove akcije je Europa Donna Hrvatska budući da se Dan narcisa održava u 50-ak gradova Republike Hrvatske, a akciju u Osijeku organizirao je Klub žena liječenih od raka dojke "Mammae" Osijek koju smo obilježili cvijetom narcisa i edukacijskim materijalima pod motom ZAJEDNO SMO JAČE.

Svrha ovogodišnje akcije je kao i do sada promicanje prevencije raka dojke, davanje psihosocijalne pomoći članicama kluba, a ove godine akcent smo stavili na poticanje odgovornih na donošenje Nacionalnog programa za liječenje dojke u specijaliziranim centrima.

Medijsko pokroviteljstvo ovogodišnje akcije, i ove godine, prihvatio je Glas Slavonije i STV. U akciji su sudjelovali: učenici srednje medicinske škole, trgovačke škole, studenti medicine, članovi ENS-e, Kud "Željezničar" "Šokačka grana", Zumbići, Udruga Osmjeh, Plesne skupine, izviđači "Javor", igrači NK Osijek s njihovim direktorom Gordanom Matkovićem, Zavod za javno zdravstvo Osijek ( Dr. Santo i suradnici) s Nacionalnim programom protiv raka dojke, te Gradska liga protiv raka Osijek (Prof.dr.sc.Zdravko Ebling i suradnici).

Prikupljena sredstva ovom akcijom bit će iskorištena u korist naših članica i sugrađanki. Organizirat ćemo predavanja i radionice na kojima ćemo educirati žensku populaciju o samo pregledima, te na štampanje edukacijskih materijala koje ćemo podijeliti po svim ambulantama obiteljske medicine, članicama Kluba i sugrađankama.

Humanitarna akcija protekla je vrlo dobro na zadovoljstvo članica Kluba i sugrađana, te se i ovim putem zahvaljujemo na svesrdnoj pomoći svih učesnika da akcija bude uspješna. Posebna zahvala voditeljici cjelokupnog programa na Trgu Ante Starčevića ANITI ŠMIT, glumici HNK, koja je dala veliki doprinos da se posjetioci Akcije ugodno osjećaju.