Svjetski dan zdravlja

No description available.  No description available.

U sada već tradicionalnoj organizaciji Grada Osijeka Klub, obilježen je Svjetski dan zdravlja čiji cilj je približiti zajednici zdravstvene probleme i važnost prevencije i njegovanja zdravlja. Mammae Osijek je sudjelovao uz još gotovo 40 udruga, Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Klinički bolnički centar Osijek, Dom zdravlja Osječko-baranjske županije, Medicinski fakultet, Medicinsku školu, Odjel prevencije Policijske uprave Osječko-baranjske i Zajednicu osječkog sporta sa brojnim sportskim klubovima na manifestaciji održanoj u subotu 13. travnja na Trgu slobode, pod sloganom Moje zdravlje, moje pravo, a posjetio ju je i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin.

– Ove godine imamo najveći odaziv do sada, rekordnih 40 udruga uz sve ustanove koje djeluju u području zdravstva, od Kliničkog bolničkog centra Osijek pa nadalje. Zdravlje je najvažnije, stoga mi putem našeg resornog odjela zaduženog za zdravstvo sustavno radimo na tome da osvijestimo građane i promoviramo sve udruge koje rade u području zdravstva kako bismo širili tu svijest. Preventiva je iznimno važna, od najranije dobi, zato mi je drago vidjeti veliki broj djece koji sudjeluju u programima i radu udruga – poručio je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Građani su na trgu imali priliku provjeriti tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr. te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih udruga. Klub Mammae iskoristio je priliku za edukaciju građanki i građana o simptomima i kliničkoj slici promjena na dojci te o nacionalnim preventivnim programima i njihovoj važnosti.